Om aangenomen te kunnen worden op Sanyu zijn drie dingen nodig. Allereerst moet je kind gebaat zijn bij individuele begeleiding in een kleinschalige onderwijssetting. 

Verder moet er een intelligentieonderzoek hebben plaatsgevonden, waaruit blijkt dat je kind hoogbegaafd of uitzonderlijk hoogbegaafd is. Op basis van het niveau van het kind wordt een individueel ontwikkelingsplan vastgesteld. 

De kinderen bij Sanyu zijn leerbaar en voeren zelf de regie over het leerproces met een toenemende mate van zelfstandigheid. Daarom mag er geen sprake zijn van gestapelde problematiek die voortkomt uit een persoonlijkheidsstoornis of gedragsproblemen. We zien namelijk dat het voeren van eigen regie voor deze kinderen moeilijk of zelfs ondoenlijk is. De school bepaalt in alle gevallen of het kind wel of niet geplaatst wordt.

We organiseren regelmatig informatiemomenten voor ouders en andere geïnteresseerden over het onderwijs. We adviseren je een van deze informatiemomenten te bezoeken voordat je je kind aanmeldt voor een intakegesprek.

Aanmelding van leerlingen kan door het insturen van het aanmeldingsformulier.  

Na aanmelding ontvang je van ons een bericht over ons volgende informatiemoment en/ of het verzoek een intake formulier aan ons te retourneren. Daarna nodigen wij je uit voor een kennismakingsgesprek. Daarin bespreken we ook de vervolgstappen en later volgt de beslissing over de daadwerkelijke aanname.

Een intelligentieonderzoek kan het beste worden uitgevoerd door een in hoogbegaafdheid gespecialiseerde pedagoog of psycholoog; vraag gerust naar de ervaring die een onderzoeker met deze doelgroep heeft.  Wil je overleggen over de mogelijkheden? Laat het ons weten dan bellen we je. 

Een proefperiode van twee weken maakt deel uit van de onderwijs overeenkomst.