Creatieve ochtenden voor jonge kinderen

Creatieve ochtenden voor jonge kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong die creatief zijn in hun denken, willen en doen.

* Een plek om elkaar te leren kennen, samen te zijn en te spelen met elkaar.

* Peers contact en stimulerend materiaal, knutselen, theater, sprookjes, muziek en beweging, en dat wat mag onstaan!

Waar:
Sanyu Onderwijs
Korte Verspronckweg 7-9
2023 BS Haarlem

Wanneer:
Vanaf 26 oktober – 14 december 2022, 9.30 – 11-00 uur 
9/11, 16/11, 23/11, 30/11, 7/12, 14/12

Kosten: 15 euro per keer of 12,50 euro per keer bij deelname aan 3 of meer ochtenden 

Meer informatie en aanmelden:
miriam@sanyu-onderwijs.nl

Tot op woensdag! Kom je ook? Miriam Spitzer, Muziekspecialist HB

De behoefte om contact te maken zit in de natuur van de mens. Alle kinderen hebben behoefte om ergens bij te horen, behoefte aan sociaal contact en erkenning. Vriendschappen tussen kinderen in dezelfde ontwikkelingsfase ongeacht de leeftijd is heel belangrijk voor de sociale ontwikkeling en de eigenwaarde van een kind. (bron: Uitdagende Peuters en kleuters uitdagen (Sammels en Rol, 2021))

“Pientere kinderen zijn gedreven. Ze willen veel, het liefst steeds iets nieuws en ze zijn nieuwsgierig. Ze zijn leergierig, willen ontdekken en gaan ver door. Ze raken makkelijk in een flow. Daarbij zijn zij gericht op het maken, het creëren van dingen. (scheppingsgericht). Ze zijn altijd bezig, fysiek of in gedachten, met iets maken. Dat kan een plan zijn, een verbetering, een spel, een puzzel een oplossing. Deze kinderen zijn daarnaast hoogsensitief als het gaat om waarnemen. De zintuigen staan altijd op scherp. Alles komt binnen, tegelijkertijd en in de volle nuance, heel precies en met de volle lading.” Van Thiel, 2015

Comments

Geef een reactie

Your email address will not be published. Name and email are required

zestien − vijf =