Sanyu Onderwijs

(Intelligentie)Onderzoek

Didactisch Onderzoek of Intelligentieonderzoek (IQ test)? 

“Over welke talenten beschikt jouw zoon of dochter?”
Soms kan het helpen te weten over welk gereedschap jouw zoon of dochter beschikt en welke talenten hem of haar  een stap voorwaarts kunnen helpen.

“Wat is er mogelijk en wenselijk als het gaat om school en onderwijs?”
Onderzoek of advies. Het kan allebei, In Haarlem, Zeewolde of in overleg op school of elders in het land. Wij zijn mobiel en werken ook op locatie of school. Wij ontmoeten kinderen en jongeren uit heel Nederland.

We hebben als specialist in Hoogbegaafdheid veel ervaring in het op een ontspannen en passende manier doen van intelligentieonderzoek en/ of didactisch onderzoek. Iets dat essentieel is om zo goed mogelijk zicht te krijgen op de capaciteiten en talenten en krachten van waaruit verder gedacht en gehandeld kan worden.

Uiteraard houden we tijdens de onderzoeken heel bewust rekening met de “eigen-aardigheden” en specifieke behoeftes en talenten van degene die tegenover ons zit.

Meer weten?

Mail ons op info@sanyu-onderwijs.nl of stuur een Whatsapp ons naar 06-38014711. Je hoort zo snel mogelijk van ons.

WISC-V of Rakit 2

Om meer duidelijkheid te krijgen over de cognitieve capaciteiten maken we gebruik van de WISC-V of van de Rakit 2. Na de test volgt verslag al dan niet in combinatie met een mondelinge toelichting voor de ouders en/of school. Soms kijken we na het onderzoek ook mee naar wat er op de huidige school of elders  mogelijk of noodzakelijk is. Ook voor een Second Opinion ben je van harte welkom.

Schoolvaardigheden

Didactisch Onderzoek is er op gericht te concretiseren wat het daadwerkelijk leerniveau van leerling is. Dit betreft veelal taal- en wiskunde/ rekenvaardigheden en soms kijken we breder naar andere vakken. We bekijken welke vaardigheden beheerst worden, hoe deze versterkt kunnen worden en wat wellicht anders is in het leren. Na elk onderzoek volgt een mondelinge toelichting en/ of een geschreven samenvatting.